background

„Файн Арт Студио“

...

„Файн Арт Студио“

„Файн Арт Студио“

...

„Файн Арт Студио“

„Файн Арт Студио“

...

„Файн Арт Студио“

Фотоси за декорация и рамкиране

 

При нас можете да поръчате изработка на снимки или репродукции на картини за декориране на вашият дом, офис, заведение или хотел, както и авторски фотографии предназначени за фотоизложби и експозиции, като крайното им оформление, може да бъде персонализирано и  да зависи изцяло от вашите лични предпочитания т.е. вие можете да изберете размера, дизайна, материала върху който да бъдат отпечатани, наличието или не на паспарту, както и вида на рамката или подрамката.

 

Основни типове фотоси за декорация:

Класическа комбинация – фотохартия с или без паспарту + стъкло

- разпечатка върху фотохартия + хартиено паспарту + антирефлексно стъкло + декоративна рамка
- разпечатка върху фотохартия + хартиено паспарту + обикновено стъкло + декоративна рамка
- разпечатка върху фотохартия + профилно паспарту + антирефлексно стъкло + декоративна рамка
- разпечатка върху фотохартия + профилно паспарту + обикновено стъкло + декоративна рамка
- разпечатка върху фотохартия + антирефлексно стъкло + декоративна рамка
- разпечатка върху фотохартия + обикновено стъкло + декоративна рамка

 

Фотохартията е най-подходяща при отпечатването на снимки (портрети, човешки лица, арт фотоси, изображения с ярко изразени фини детайли, колажи от снимки, природни пейзажи и т.н.). Репродукции на картини също магат да бъдат отпечатани на фотохартия, но биха имали по силно емоционално внушение върху канава. Антирефлексното стъкло ретушира околните отблясъци и създава по-добра видимост на изображението.

Фотохартиите,които използваме са следните:

по отношение на размера:

- форматни (листови) - А6, А5, А4, А3 и А2 – от 100 х 150 мм до 420 х 594 мм
- ролни – 24‘ (ширина на ролката 61 см)

 

по отношение на лицевата повърхност:

- мат, гланц, сатен и различни текстурирани повърхности присъщи за високия клас арт фотохартии

 

Технически средства за изработка на този тип фотоси:

- широкоформатен мастилено-струен принтер EPSON StylusPro 7900 – последно поколение фотопринтер работещ с  11 цвята воднобазирани HDR мастила, гарантиращи превъзходно тонално преливане, реалистично и естествено цветопредаване и детайлност на изображенията.
- машини за рязане на профили за рамки и сглобяване им, както и ръчни линеали, такери, специализирани консумативи и устройства за финализиране на фотосите.

 

Канава + подрамка или декоративна рамка с или без паспарту

- разпечатка върху канава(залепена върху основа) + хартиено паспарту + декоративна рамка
- разпечатка върху канава(залепена върху основа) + профилно паспарту + декоративна рамка
- разпечатка върху канава(опъната на подрамка) + профилно паспарту + декоративна рамка
- разпечатка върху канава опъната на подрамка
Канавата с която работим може да бъде за воднобазиран мастилено-струен печат, като повърхността и е матова, печата се на EPSON StylusPro 7900 и не е устойчива на външни атмосферни условия. По често обаче печатаме на канава за екосолвентен печат на Epson SureColor S30610, поради факта, че има малко по-ниска себестойност, позволява направата на изображения с по голям размер и има пренебрежимо малка разлика в качеството на печата.

 

Технически средства за изработка на този тип фотоси:

- широкоформатен мастилено-струен принтер EPSON StylusPro 7900 – последно поколение фотопринтер работещ с  11 цвята воднобазирани HDR мастила, гарантиращи превъзходно тонално преливане, реалистично и естествено цветопредаване и детайлност на изображенията.
- широкоформатен екосолвентен принер Epson SureColor S30610 – последният модел на компанията предлагащ широкоформатен печат с фотокачество.
- машини за рязане на профили за рамки и сглобяване им, както и ръчни линеали, такери, специализирани консумативи и устройства за финализиране на фотосите.

 

Фотоси - „зад стъкло“

Това е технология позволяваща изображението да е на гърба на стъклото т.е. от страната на закачване към стената, като вие виждате разпечатката през самото стъкло.
Предимството на този тип фотоси е, че потребителят е невъзможно да достигне до изображението, като по този начин то е  100% защитено от механични въздействия, ефекта тип „лупа“, който би се получил, ако стъклото е по дебело и по минималистичния вид, поради липсата на рамка.
Недостатък в случая е единствено по високата цена поради спецификата на тази технология.

 

Фотоси съставени от множество изображения

Това са компилации от повече от едно изображение организирани по най различни начини:
- едно изображение разделено на две, три или повече части, отпечатано на канава, като всяка отделна част е опъната на подрамка. Всички части на този фотос се закачват на стената поотделно с известно разстояние помежду им, като заедно образуват общата визия на изображението.
- множество изображения свързани тематично, отпечатани на канава, като всяка отделна част е опъната на подрамка. Всички част на този фотос се закачват на стената поотделно с известно разстояние помежду им, като заедно образуват общата визия на изображението.
- две или повече изображения, рамкирани поотделно, залепени върху обща основа, която би могла да е ефектно стъкло или друга разпечатка, рамкирана изцяло. В този случай се получават малки рамки в по голяма рамка, като ключова роля при тази техника играят, подбора на изображенията и вида на рамките с оглед получаването на стилен краен продукт.

 

 

 

Печат:

Epson SureColor s30610

 • широкоформатен печат до 160 см в едната покоса върху винил, гланцово, матово, прозрачно и перфорирано ПВЦ фолио, канава и плакатна и тапетна хартия. Тези материали се използват за външна реклама, за фототапети, за фотоси, за декорация, за стикери и др. Печатат се с фотокачество на Epson SureColor S30610 – последен модел екосолвентен принтер с мастила устойчиви на външни атмосферни условия.

   

   

   

 • Epson StylusPro 7900широкоформатен печат до 60 см в едната посока, както на ролка, така и на форматна висококачествена фотохартия и канава за воднобазирани мастила. Тези разпечатки са подходящи за декорация, портрети, фотокниги или просто качествени и трайни снимки за вашите албуми. Печатат се на ултра качествения 11-цветен мастиленоструен принтер Epson StylusPro 7900.

   

   

  •  

 • Еpson L800печат на любителски снимки с перфектно качество, контраст и цветопредаване на единствения по рода си мастиленоструен принтер Epson L800 гарантиращ ниска себестойност на разпечатките и много добро съотношение цена-качество. Размерите са: 9/13, 10/15, 13/18, 15/21, 21/29,7 и 29,7/59,4. Печата се изпълнява веднага на място, като така се спестява от времето на клиентите.

 

 

 

 

  print-00.jpg print-01.jpg print-02.jpg print-03.jpg print-04.jpg print-05.jpg print-06.jpg print-07.jpg print-08.jpg print-09.jpg print-10.jpg print-11.jpg

 

 

 

Реклама:

 • изработка на визитки
 • изработка на флаери, брошури, дипляни
 • изработка на фирмени каталози
 • изработка на календари
 • изработка на рекламни табели
 • изработка на стикери, указателни знаци
 • широкоформатни разпечатки върху фолио и винил, подходящи за залепяне върху витрини, улична реклама, билборди

Печатната реклама на стандартните формати в малки тиражи се прави на дигитален печат, а за големи тиражи на офсет, като в този случай си сътрудничим с печатници за постигане на максимално атрактивни цени.
Табелите се изработват на място, като за направата им се комбинират най-различни ПВЦ и алуминиеви плоскости с разпечатки върху фолио или други медии, като избора им зависи от тяхното предназначение.

 

Разполагаме със следните съоръжения:

 • биговачка – за създаване на ръб за подгъване на медии с ширина до 42 см
 • ролков ламинатор – ламиниране на медии с ширина до 65 см и дебелина до 2 мм с ролков или форматен ламинат
 • апликатор – олепиляване на медии с ширина до 90 см
 • термолепяща машина – за подвързване на книги до размер А3
 • установка на редене и сглобяване на фотокниги с твърди страници
 • гилотина – за финално обрязване и форматиране на медии до размер А3

Прочети още: Реклама и декорация

По отношение на фотографията предлагаме следните услуги:

 • фотосесии в професионално студио, както и такива на посочено от клиента място

  fotosesii-01.jpg fotosesii-02.jpg fotosesii-03.jpg fotosesii-04.jpg fotosesii-05.jpg fotosesii-06.jpg fotosesii-07.jpg fotosesii-08.jpg fotosesii-09.jpg fotosesii-10.jpg fotosesii-11.jpg fotosesii-12.jpg

 • продуктова (предметна) фотография – заснемане на предмети и стоки за публикуване в уебсайтове, онлайн магазини, периодични рекламни издания или луксозни фирмени каталози

  prod-photo-01.jpg prod-photo-02.jpg prod-photo-03.jpg

 • събитийна фотография – заснемане на сватби, лични или служебни партита, тържества, бизнес срещи, официални събития от национален или регионален характер
 • изработка на фотокниги – луксозни фотоалбуми с твърди корици, напечатани на висококачествена фотохартия с уникален за всеки клиент дизайн

  photo-book-01.jpg photo-book-02.jpg photo-book-03.jpg photo-book-04.jpg photo-book-05.jpg photo-book-06.jpg photo-book-07.jpg photo-book-08.jpg photo-book-09.jpg photo-book-10.jpg photo-book-11.jpg photo-book-12.jpg photo-book-13.jpg photo-book-14.jpg photo-book-15.jpg

 • печат на любителски снимки
 • печат на широкоформатни изображения, предназначени за фотоизложби или за интериорна декорация, като едната страна може да е с максимален размер 60 см., а другата е ограничена единствено от размера на медията.

 

Фотографско оборудване:

За постигането на максимално качество на снимките използваме следното оборудване:

 • Nikon d3xФотоапарат тяло:

- Nikon D3X – върховия модел в професионалната серия тела на Nikon

 • Обективи:

- Nikkor 24-70 mm f 2.8 – широкоъгълен вариообектив, подходящ за заснемане на интериори, големи групи от хора и пейзажи
- Nikkor 70-20 mm f 2.8 – широкоспектърен телеобектив, подходящ както за студийна, така и за продуктова и портретна фотография
- Nikkor 105 mm f 2.8 makro – изключително подходящ за портрети, както и за макро и продуктова фотография
- Sigma 150-500 mm f 4.5-6 – супер телеобектив, подходящ за заснемане на птици и много отдалечени обекти

nikkor_105_f_2.8_makro.jpg nikkor_24-70_f_2.8.jpg nikkor_70-200_f_2.8.jpg sigma_150-500_mm_f_4.5-6.jpg

 • Осветление:

NIKON Speedlight SB 900

- светкавица Speedlight SB 900 – мощна висококачествена ръчна светкавица на Nikon с множество функции за постигане на оптимална експонация на места с недостатъчно светлина

 

 

 

 

 

Dynaphos Speedster 400

- студийни светкавици Speedster 400 – 5бр. мощни студийни светкавици с изключително кратка дължина на импулса, подходящи както за традиционна студийна фотография, така и за направата на ефектни снимки

 

 

 

Файн Арт СтудиоФайн Арт Студио

е създадено през лятото на 2012 г. с основна дейност фотография, реклама и печат с няколко различни печатни технологии върху широка гама от медии с превъзходно фотографско качество.

„Файн Арт Студио“ развива деиността си в три основни направления – фотография, реклама и печат. Фирмата разполага с професионално оборудване от висок клас за постигане на възможно най-високо качество на продуктите, които предлага на своите клиенти.

footer small logo

© „Файн Арт Студио“, 2014
Всички снимки и материали на сайта са със запазени авторски права.
Използването им без изричното съгласие на  „Файн Арт Студио“ е в разрез със „Закон за авторското право и сродните му права“.

.    .    .